Over ons
Het eetbare landgoed
Wandelexcursie
Nieuws
OVER ONS
Menukaart
Wijnkaart
Drankenkaart
MENU
Feest
Trouwen
Zakelijk
Events
De Wintertuin
Babyshower
Kraam- of doopfeest
Communiefeesten
Condoleance
FEEST & EVENT
Contact
Openingstijden
Route
Vacatures
Nieuwsbrief
CONTACT
RESERVEER
EVENTPLANNER
Wandelexcursie

 

Bijzonder Landgoed

Met een bijzondere geschiedenis...
Mattemburgh is één van de meest bijzondere landgoederen van Brabant, gelegen in de gemeente Woensdrecht - tussen Bergen op Zoom een Hoogerheide. Op deze plaats gaan de hoge zandgronden over in de veel jongere zeekleigronden. De geschiedenis van Landgoed Mattemburgh voert terug naar de tijd van de Franse overheersing, toen de heer P.J. Cuypers de gronden kocht. De tuin werd in de periode 1843-1878 in verschillende fasen aangelegd: allereerst de Engelse tuin rond de villa, later de binnentuin en daarna de fraaie Franse tuin met Orangerie.

Brabants Landschap

De laatste particuliere eigenaar van Mattemburgh was Graaf de Chambure. Op het uitdrukkelijke verzoek van zijn echtgenote, Gravin de Chambure–Cuypers werd het gebied Mattemburgh in 1970 door Brabants Landschap aangekocht en werd het huis met het 17 hectare grote park aan Brabants Landschap geschonken. Dit deel van het landgoed is genoemd ‘Schenking Gravin de Chambure-Cuypers’. Voor meer informatie kunt u kijken op www.brabantslandschap.nl

 

 

Wandelexcursie

Tevens kunt u een wandelexcursie met gids beleven op het landgoed van Mattemburgh. Deze worden verzorgd door gekwalificeerde gidsen van Brabants Landschap. Hiervoor wordt een kleine bijdrage gevraagd die ter goede komt voor de in stand houding van het prachtige park op Mattemburgh.

Er zijn 3 soorten wandelingen:

 

·       Wandeling door het Park van Landgoed Mattemburgh - € 4,00 per persoon

·       Wandeling door de Villa van Landgoed Mattemburgh - € 4,00 per persoon

·       Wandeling door het Park & de Villa van Landgoed Mattemburgh - € 8,00 per persoon

Deze excursie is mogelijk vanaf min. 10 personen. Vul het contact formulier in voor meer informatie en aanvragen.