Over ons
Het eetbare landgoed
Wandelexcursie
Nieuws
OVER ONS
Lunchkaart
Dinerkaart
High Tea / High Wine
Wijnkaart
Bierkaart
MENU
Feest
Trouwen
Zakelijk
Events
De Wintertuin
Babyshower
Kraam- of doopfeest
Communiefeesten
Condoleance
FEEST & EVENT
Contact
Openingstijden
Route
Vacatures
Nieuwsbrief
CONTACT
RESERVEER
Kraam- of doopfeest

Een nieuw leven moet worden gevierd! Waar kan dat beter dan op Landgoed Mattemburgh? Deze sfeervolle locatie, midden in de natuur, vormt een prachtig decor voor uw feest. Originele hapjes en heerlijke dranken maken het geheel compleet. Wij hebben alles in huis om ook van uw kraam- of doopfeest een fantastische ervaring te maken.

 

TIMING

De beste periode om een kraam- of doopfeest te geven is tussen de drie en acht weken na de geboorte. Moeder en kind hebben zo de tijd om aan te sterken. En het geduld van de kraamvisite wordt niet al te lang op de proef gesteld.

 

UITNODIGING

Weet u voor de geboorte al dat u een kraam- of doopfeest gaat geven? Dan kunt u het geboortekaartje gebruiken om de gasten uit te nodigen. Dat kan door extra tekst op het geboortekaartje te plaatsen. Of door een uitnodiging met het geboortekaartje mee te sturen:

 •             Liever geen kraambezoek. (naam van de baby) geeft zijn/haar eerste feestje op (datum) op het romantische landgoed Mattemburgh. Vanaf (tijd) tot (tijd) bent u/ben je van harte welkom!

•             Wilt u komen kijken naar onze kleinste? Kom dan naar het kraamfeest, dat vinden we het fijnste. Landgoed Mattemburgh, (datum) vanaf (tijd) tot (tijd)

Vermeld daarbij duidelijk de begin-, maar ook de eindtijd. Op die manier kunt u voldoende rust inplannen, voor moeder en kind.

 

ONZE TIPS

           Feestelijke aankleding

Een mooie, lange tafel, stijlvol gedekt, vol met heerlijke babyborrelhapjes en drankjes geeft meteen een feestelijk sfeer. 

           Een goede start

Begin het feest goed met een welkomstdrankje. Met of zonder alcohol, aan u de keus. Voor een jongen: Blue Curaçao met bubbels. Voor een meisje: een Creme de cassis met bubbels. De glazen worden versierd met blauwe of roze lintjes.

           Muisjes, maar dan anders

Beschuit met muisjes is de traditie. Maar het kan ook best een keer anders. Wat dacht u van muisjes op donuts? Of cupcakes met muisjes?

           Geboortetaart

Wat is een kraam- of doopfeest zonder een mooie, grote geboortetaart? Chocolade, fruit, soesjes… er zijn talloze lekkere varianten te bedenken. Ook hiervoor kunnen we maatwerk leveren.

           Zoet en hartig

Zet de tafel vol met heerlijke zoete en hartige hapjes: heerlijke cakepops, chocolade of bonbons met daarop een leuke afbeelding van de baby diverse hartige en kruidige hapjes

KANDEEL

Kandeel is een eierlikeur op basis van brandenwijn, suiker en verse eieren. Er wordt ook een aantal bijzondere specerijen als kaneel en kruidnagel aan toegevoegd. Deze traditionele drank werd tijdens de kraamvisite gedronken om de boze geesten te verdrijven. Een traditie die wij graag in ere houden.

 

Fruit of groenten

Even iets lekker knapperigs en fris tussendoor, makkelijk mee te pakken en gezond!

 

Sandwiches

Kleine sandwiches belegd met verschillende soorten vis, vlees of salades. Mooi gepresenteerd en vers bereid.

 

Vruchtenbowl

Vruchtenbowl hoort gewoon bij speciale gelegenheden, het is een echte traditie. Ook een gezonde optie is het authentieke fruitwagentje. Ouderwets lekker met veel vers fruit, een heerlijk verfrissende traktatie voor jong en oud.

 

BEDANKJE

Geef de gasten een leuk bedankje mee. Doopsuiker is een trend in België en wordt ook in Nederland steeds populairder. Liever een ander presentje? Ze zijn er in allerlei soorten en stijlen.

 

KOM EENS LANGS!

Een goede voorbereiding zorgt voor een goed feest. Wij bespreken graag de mogelijkheden met u en maken een prima betaalbaar voorstel op maat. Ons team zal er alles aan doen om het allereerste feestje van uw kind tot een geweldige herinnering te maken.