Over ons
Het eetbare landgoed
Wandelexcursie
Nieuws
OVER ONS
Menukaart
Wijnkaart
Drankenkaart
MENU
Feest
Trouwen
Zakelijk
Events
De Wintertuin
Babyshower
Kraam- of doopfeest
Communiefeesten
Condoleance
FEEST & EVENT
Contact
Openingstijden
Route
Vacatures
Nieuwsbrief
CONTACT
RESERVEER
EVENTPLANNER
Babyshower

De babyshower is een van oorsprong Amerikaanse traditie die inmiddels ook in Nederland niet meer weg te denken is. Een mooi feest waarop familie en vrienden de aanstaande moeder in het zonnetje zetten en vieren dat er een nieuwe wereldburger op komst is. Volgens de traditie mag de babyshower niet worden georganiseerd door de familie. Die belangrijke taak is weggelegd voor een goede vriendin, een schoonzus of een collega bijvoorbeeld. Traditioneel worden voor een babyshower alleen vrouwen uitgenodigd, maar laat je niet beperken. Nodig vooral iedereen uit waarvan je denkt dat de aanstaande moeder die erbij wil hebben.

 

VERRASSING!

Vaak is de babyshower een verrassing: de mom-to-be wordt met een smoes naar de feestlocatie gelokt. Meestal in overleg met de partner, die weet tenslotte wat het beste moment is om de moeder in spe te ‘overvallen’.

 

TIMING

Het beste moment om een babyshower te organiseren is als de aanstaande mama rond de dertig weken zwanger is. Ze is dan nog fit genoeg voor een feestje. Vaak is dan ook het geslacht van de baby bekend. Daar kun je eventueel op inhaken met aankleding en hapjes. De middag is het beste moment van de dag. Dan kunnen ’s avonds moeder en baby weer lekker gaan rusten.

 

‘SHOWER’ VAN CADEAUS EN LEKKERS

De aanstaande moeder wordt ‘overspoeld’ (vandaar de term ‘shower’) met cadeaus, voornamelijk voor de babyuitzet. Maar ook met lekkere hapjes en drankjes!

 

WIJ DENKEN GRAAG MEE!

Een ontvangst in stijl op een toplocatie, heerlijk eten en lekkere (alcoholvrije) drankjes horen natuurlijk ook bij een babyshower. Precies daarvoor bent u bij ons aan het juiste adres. Wij hebben inmiddels ruime ervaring met deze mooie traditie. Die gebruiken wij graag om er samen met u een onvergetelijk feest van te maken.

 

CALORIERIJK EN FEESTELIJK

Dat is hét thema van de babyshower als het om eten gaat. Smaak kan nogal veranderen tijdens de zwangerschap. Wat vindt de bijna-moeder lekker? Daar moeten we vooral voor zorgen natuurlijk!

Enkele suggesties:

•             Cupcakes

•             Muffins

•             Chocolade

•             Een hysterische taart

•             Anders-dan-anders zoutjes

•             …

Zo lang het maar calorierijk en feestelijk is dus!

Minder calorierijk en toch feestelijk kan natuurlijk ook. Wij bieden een uitgebreide keuze aan hapjes. Hartig, zoet, licht gekruid, fruitig… alles kan.

Ook is het leuk om te zorgen voor genoeg verschillende non-alcoholische drankjes (misschien met bubbels voor de gasten die niet zwanger zijn). Wij zijn benieuwd naar uw wensen en ideeën. Denken graag met u mee, ook over de aankleding. Samen komen we tot een vrijblijvende offerte op maat. Ons team staat klaar om er een prachtige en onvergetelijke middag van te maken!

Eigen eventplanner

Bij het organiseren van een babyshower komt veel kijken. Om ervoor te zorgen dat u van het begin tot het eind kan genieten van zowel de voorbereidingen als de napret bieden wij de mogelijkheid om onze eventplanner Cheyenne Pepper in te schakelen voor advies en hulp. Zij kan helpen met opstarten, specifieke onderdelen, styling of de complete organisatie uit handen nemen. Maar net wat de wensen zijn!

U kunt de afspraak met onze collega's van Orangerie Mattemburgh combineren met Cheyenne of haar advies opvragen via contact@cheyennepepper.nl of stuur een bericht via Instagram.