Over ons
Het eetbare landgoed
Wandelexcursie
Nieuws
OVER ONS
Menukaart
Wijnkaart
Drankenkaart
MENU
Feest
Trouwen
Zakelijk
Events
De Wintertuin
Babyshower
Kraam- of doopfeest
Communiefeesten
Condoleance
FEEST & EVENT
Contact
Openingstijden
Route
Vacatures
Nieuwsbrief
CONTACT
RESERVEER
EVENTPLANNER
Het eetbare landgoed

Op de grens van Brabant en Zeeland ligt de Brabantse Wal. Een gebied met een grote verscheidenheid aan landschappen. Waar natuurschoon, monumenten en culturele evenementen nauw met elkaar verweven zijn. In dit bijzondere gebied ligt een van de meest bijzondere landgoederen van Brabant: Landgoed Mattemburgh.

BIJZONDERE GESCHIEDENIS

Waar de hoge zandgronden overgaan in de veel jongere zeekleigronden, tussen Bergen op Zoom en Hoogerheide in de gemeente Woensdrecht, ligt Landgoed Mattemburgh. De geschiedenis van dit unieke landgoed voert terug naar de tijd van de Franse overheersing, toen de heer P.J. Cuypers de gronden kocht. De prachtige tuin werd in de periode 1843- 1878 in verschillende fasen aangelegd: eerst de Engelse tuin rond de villa, later de binnentuin en daarna de fraaie Franse tuin met Orangerie. De laatste particuliere eigenaar van Mattemburgh was Graaf de Chambure.

Op het uitdrukkelijke verzoek van zijn echtgenote, Gravin de Chambure–Cuypers werd het gebied Mattemburgh in 1970 door Brabants Landschap aangekocht. Het huis met het 17 hectare grote park schonk ze aan Brabants Landschap.

ORANGERIE MATTEMBURGH

Als Brabants Landschap Frank en Marloes van Akkeren vraagt of zij potentie zien in horeca op het landgoed, twijfelen zij geen moment. Hier komt alles bij elkaar: hun warme herinneringen aan deze omgeving, hun liefde voor alles wat de natuur te bieden heeft en hun passie voor het serveren van verfijnde gerechten.

Op 1 mei 2005 opent ‘De Orangerie’ voor het eerst haar deuren. Na een grote verbouwing sluit hier sinds het voorjaar van 2018 de historische binnentuin op aan. Met de vernieuwde Orangerie gaan Frank en Marloes weer helemaal terug naar hun roots. Ze kweken op het landgoed hun eigen producten, vergeten groenten, fruit, kruiden en exoten. En serveren hun gasten prachtige gerechten met de beste producten die de streek te bieden heeft.

Het Eetbare Landgoed is ontstaan.