Brabantse Wal

Brabant kust Zeeland

De Brabantse Wal levert ons de beste producten uit de streek, zoals de Brabantse Wal Asperge (erkend streekproduct) en smakelijke zoete aardbeien van de koude grond. Tegen de Brabantse Wal spartelt de ansjovis, die nog op traditionele wijze wordt gevangen door een van de laatste weervissers van Bergen op Zoom:
van Dort.

 

De Brabantse Wal

Op de grens van Brabant en Zeeland ligt de Brabantse Wal. Een gebied waar natuurschoon, monumenten en culturele evenementen met elkaar verweven zijn. Het gebied valt op door een grote verscheidenheid in landschappen. In het midden van het gebied ligt de oude markiezenstad Bergen op Zoom.

Markiezenstad

De monumenten in deze stad vertellen het verhaal van een rijk en bewogen verleden. De vele culturele evenementen en het brede winkel- en horeca-aanbod  maken een bezoek aan Bergen op Zoom meer dan de moeite waard. De uitgestrekte bossen rondom Woensdrecht zijn een waar eldorado voor fietsers en wandelaars. Het fietsknooppuntensysteem staat garant voor vele kilometers fietsplezier. Ook de waterrecreant komt ruimschoots aan bod.

 

 

Laat u overtuigen…
De diversiteit in het landschap van de Brabantse Wal is op zich al aansprekend. Ook biedt de Brabantse Wal ruim voldoende mogelijkheden om de tijd op een actieve manier door te brengen. Naast de eerdergenoemde fiets- en wandelmogelijkheden en watersportactiviteiten kunnen ook de fysieke grenzen worden verlegd bij de verschillende outdoorbedrijven in ons gebied. Doet u het even wat rustiger aan of wilt u cultuur proeven, sfeershoppen en culinair genieten? Dan biedt de Brabantse Wal u hiertoe ook alle mogelijkheden.

De VVV Brabantse Wal maakt u graag wegwijs in het grote aanbod.

 

 

 

 

 

 

 

 


Voor meer informatie verwijzen wij u naar:

 
www.debrabantsewal.nl
www.vvvbrabantsewal.nl


Onze weekaanbieding

 

foto1

Activiteitenkalender